Curs de calificare, Durata 360 ore, cod COR 347521

Descriere ocupatie

Instructorul de aerobic-fitness isi desfasoara activitatea in mod independent sau ca angajat al unor diverse organizatii cu caracter public sau privat, cum ar fi scoli si cluburi de aerobic fitness, centre de agrement, centre educative pentru copii si adolescenti, conform normelor legale din domeniul activitatilor instructive, recreative si de divertisment.

Activitatea desfasurata de catre instructorul de aerobic-fitness poate fi destinata unor largi categorii de beneficiari: copii, tineri, adulti de vârsta mijlocie si seniori, persoane cu diverse dizabilitati etc., in vederea satisfacerii cerintelor acestora privind recreerea, socializarea, instruirea in forme noi de miscare si petrecerea in mod placut a timpului liber.

Pentru practicarea profesiei de instructor de aerobic-fitness sunt necesare studii medii, cu sau fara diploma de bacalaureat, o stare de sanatate buna si o forma fizica buna.

Instructorul de aerobic-fitness este specialistul care se ocupa de optimizarea potentialului fiziologic si estetica corporala a participantilor/clientilor, precum si de dezvoltarea calitatilor motrice la un nivel superior celui initial, fapt care reclama o pregatire aprofundata si polivalenta.

Instructorul de aerobic-fitness are competente specifice privind: Pregatirea activitatii de instruire, Crearea coregrafiilor pentru programele de aerobic-fitness, Asigurarea climatului favorabil desfasurarii instruirii, Monitorizarea participantilor, Instruirea participantilor pe clase aerobic-fitness si Instruirea participantilor in regim ”Personal Trainer”.

Instructorul de aerobic-fitness utilizeaza o serie de criterii pentru stabilirea grupelor de lucru, cum ar fi: aptitudini individuale, vârsta, sex, interese, experienta, disponibilitatea individuala a participantilor, cerinte si nevoi speciale, capacitatea salilor de instruire, structura necesara pe sexe, etc.

Instructorul de aerobic-fitness pregateste procesul de instruire prin gestionarea informatiilor primite de la solicitanti, pe baza carora stabileste obiective operationale pentru fiecare sedinta de lucru, proiecteaza continutului fiecarei activitati de instruire, alcatuieste grupele de participanti pe criterii, stabileste, asigura resursele necesare si elaboreaza instrumentele de lucru (exercitii, suport muzical, materiale auxiliare necesare procesului de instruire). El deruleaza activitatile propriu-zise de instruire, aplicând metode variate de lucru, in maniera adaptata particularitatilor individuale ale participantilor si urmareste evolutia persoanelor instruite de-a lungul intregului program de antrenament, pentru asigurarea indeplinirii obiectivelor propuse si indrumarea celor interesati spre continuarea activitatii in functie de intentiile exprimate si necesitati.

Instructorul de aerobic-fitness are cunostintele si deprinderile necesare pentru crearea unor coregrafii simple sau conceperea unor programe originale cu nivel variabil de dificultate, majoritatea activitatilor de aerobic-fitness utilizând suportul muzical in scop didactic.

Instructorul de aerobic-fitness deruleaza programul de refacere si recuperare prin aplicarea de mijloace specifice antrenamentului si mijloace colaterale/imprumutate din diferite discipline sportive, contribuind esential la dirijarea stiintifica a programului de instruire si evitarea suprasolicitarii; activitatile de recuperare fizica se realizeaza prin alegerea unor metode si mijloace de lucru in concordanta cu posibilitatile de moment ale participantilor.

Instructorul de aerobic-fitness este un bun cunoscator al tipologiilor de caractere umane, el trebuie sa asigure un climat favorabil desfasurarii activitatilor propuse, care sa permita desfasurarea activitatilor de instruire conform planificarii si indeplinirea obiectivelor propuse in conditii de mentinere a bunei dispozitii tuturor participantilor/clientilor.

In functie de optiunile exprimate de unii participanti/clienti, instructorul de aerobic-fitness, poate derula programe asistate unu la unu, in regim de ”personal trainer” (instructor personal). In regim de ”personal trainer”, instructorul de aerobic-fitness poate colabora cu o echipa de specialisti: nutritionisti, medici, laboranti, care efectueaza testari biomotrice, psihologi, fizioterapeuti, maseuri, etc.

Instructorul de aerobic-fitness are datoria de a solicita tuturor participantilor adeverinta de la medic cu mentiunea ”apt pentru efort fizic” sau completarea unei declaratii pe propria raspundere, prin care fiecare persoana mentioneaza ca a luat cunostinta de consecintele nefavorabile pe care le-ar aduce practicarea exercitiilor fizice in situatia unor boli care au contraindicat efortul fizic.

Limitarile in vederea participarii la anumite programe de aerobic-fitness sunt datorate unor eventuale contraindicatii medicale, pentru cei/cele care au suferit accidente ale aparatului locomotor, in special afectiuni ale coloanei vertebrale (scolioze, lordoze, cifoze, discopatii), afectiuni ale genunchilor, soldurilor, etc., ce ar putea fi agravate de acest gen de miscare.

Instructorul de aerobic-fitness dovedeste cunostinte teoretice de baza si specifice claselor de aerobic-fitness, deprinderi practice necesare pentru organizarea grupurilor de participanti, pregatirea si desfasurarea unor activitati variate din punct de vedere al complexitatii, aplicarea unor tehnici de lucru specifice claselor aerobic-fitness, manevrarea in siguranta a unor aparate, accesorii si instalatii specifice. Totodata el cunoaste notiuni generale de ritmica, masuri muzicale, tempo-uri si cunostinte despre corpul uman, cum ar fi: fiziologia si biochimia corpului uman, notiuni de biomecanica, etc.

Instructorul de aerobic-fitness trebuie sa cunoasca modul de organizare al activitatii scolii/clubului/salii de fitness/centrului, norme de comportament civilizat in societate, metode de lucru cu diverse categorii de cursanti, notiuni de psiho-pedagogie, notiuni de prim ajutor, notiuni de sanatate si securitate in munca, etc.

Instructorul de aerobic-fitness trebuie sa aiba permanent o stare de sanatate fizica si psihica optima si sa se preocupe de mentinerea propriei capacitati de rezistenta la efort, el insusi fiind intr-o forma fizica buna, fapt care sa-i permita sa fie rezistent la stress, efort fizic prelungit, etc.

Instructorul de aerobic-fitness comunica interactiv cu participantii, dovedind flexibilitate si adaptabilitate in contexte diverse, creativitate, entuziasm, pasiune si ajuta la promovarea activitatii sportive de masa in rândul copiilor, adolescentilor si tinerilor, adultilor de vârsta medie, dar si in rândul seniorilor de vârsta.

Instructorul de aerobic-fitness comunica eficient cu ceilalti instructori din cadrul locului unde isi desfasoara activitatea, cu coordonatorul/managerul caruia i se subordoneaza, având un comportament respectuos, disciplinat cu toti cei care se afla in spatiile alocate procesului de instruire.

Totodata el trebuie sa se preocupe de dezvoltarea proprie din punct de vedere profesional, dovedind capacitate de autoinstruire si dorinta de a deveni un instructor foarte bine pregatit profesional, care sa fie informat cu noutatile de pe plan national si international; el participa in mod consecvent ori de câte ori este posibil, la workshop-uri, conventii, congrese nationale si internationale initiate de organizatia sa sau de alte organizatii din domeniu.

Competentele profesionale dobandite in urma cursului
 1. Comunicarea in limba materna (oficiala)
 2. Comunicare in limbi straine
 3. Competente de baza in matematica, stiinta, tehnologie
 4. Competente informatice
 5. Competenta de a invata
 6. Competente sociale si civice
 7. Competente antreprenoriale
 8. Competente de exprimare culturala
 9. Mentinerea igienei personale
 10. Aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca
 11. Organizarea activitatii proprii
 12. Pregatirea activitatii de instruire
 13. Crearea coregrafiilor pentru programele de aerobic-fitness
 14. Asigurarea climatului favorabil desfasurarii instruirii
 15. Monitorizarea participantilor pe parcursul procesului de instruire
 16. Instruirea participantilor pe clase aerobic-fitness
 17. Instruirea participantilor in regim ”Personal Trainer”
 • Copie carte de identitate / buletin
 • Copie certificat de nastere
 • Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
 • Copie act de studii

Vezi certificat de absolvire si supliment descriptiv
Statistici
37
Numar persoane formate
2
Numar cursuri organizate
72
Total ore de curs
Vezi galerie foto curs
Vezi galerie video curs
Video 1Video 2Video 3
IN CURAND

Pentru a obtine competentele asociate acestui curs de formare profesionala, centrul nostru de formare profesionala va ofera cel mai complet pachet de curs, ce va acoperi toate elementele prevazute de standardele ocupationale in vigoare.

Toate programele de formare organizate in cadrul centrului nostru combina o abordare teoretica cu una practica, pentru a asigura obtinerea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a activa in domeniu. Cursantii vor avea parte de o pregatire de inalta calitate ce le va permite odata cu finalizarea cursului sa ocupe un loc de munca conform cu calificarea obtinuta sau sa isi deschida propria afacere in domeniu.

Formatorii ce sustin acest curs sunt profesionisti in domeniu, specialisti cu un complex de cunostinte teoretice si o bogata experienta practica. Finalizarea acestui curs de calificare se va efectua pe baza unui examen, atat scris cat si practic, care va testa competentele cursantilor. In urma examenului, cursantii vor primi un certificat de calificare/absolvire emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, prin Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), recunoscut pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene.

Clientii nostri spun ca…
M-am inscris la cursul de Ospatar deoarece imi place si prin intermediul cursului am mai multe sanse de a ma angaja. Cursul este foarte bun, chiar avem ce invata, iar formatorul ne ajuta foarte mult sa dobandim competente in aceasta meserie.
Petrescu Alin Cursant Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
In urma parcurgerii cursului doresc sa mentionez ca mi-au fost furnizate informatiile de care am avut nevoie , dar si explicatii pentru solutionarea anumitor probleme legate de resursele umane.
Alexandru Raluca Cursant Inspector resurse umane
Cursul corespunde cu exactitate meseriei pe care eu o practic deja. Am gasit in plus sansa de a pune notiunile teoretice si practice in ordine de la A la Z si de a nu pierde nici un aspect esential.
Panaitescu Florin Cursant Mecanic auto
Pe toata perioada cursului am fost multumita de informatiile primite si recomnad cu incredere ASSD tuturor doritorilor – Multumesc doamnei formator!
Lazar Tatiana Cursant Inspector resurse umane
M-am inscris la cursul de ospatar pentru a-mi gasi un loc de munca. Cursul este foarte bine organizat de catre ASSD. La curs facem atat teorie cat si practica. Formatorul imi place, pentru ca ne explica foarte bine. Recomand tuturor celor carora le place aceasta meserie sa vina sa se inscrie cu foarte mare incredere, pentru ca au ce ...
Curea Simona Cursant Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
Sunt multumita de acest curs, unde facem foarte multa practica si invatam mereu lucruri noi de la doamna formator. Il recomand tuturor celor care doresc sa isi faca o meserie in acest domeniu.
Coman Bineata Andra Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Am venit la cursul de Mecanic Auto din dorinta de a acumula cat mai multe informatii teoretice si practice. Sunt foarte multumit ca ni se prezinta informatii de baza si principii aplicabile la orice tipuri de autoturisme si subansamble si putem beneficia totodata de documente pe care altfel am fi cheltuit foarte mult.
Toma Cristian Cursant Mecanic auto
Imi place aceasta „scoala”, este drumul cel mai scurt intre talent si realizare profesionala.
Dragomir Gabriela Cursant Manichiurist-pedichiurist
Doresc sa precizez faptul ca la acest curs am avut foarte multe de invatat, de aceea vreau sa multumesc tuturor (echipei ASSD si formatorului). Va voi recomanda cu incredere tuturor doritorilor.
Lazar Florentina Cursant Inspector resurse umane
La cursul de Frizer Coafor Manichiurist Pedichiuist am invatat foarte multe lucruri pe care nu le stiam. Imi place aceasta ocupatie si mi-as dori foarte mult sa o practic dupa terminarea cursului. Il recomand cu multa placere si altor persoane.
Gheorghe Lorena Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Am ramas placut impresionata de buna desfasurare a cursurilor gratuite oferite de ASSD. De obicei pentru a primi ceva bun si de calitate trebuie sa platesti pentru acel lucru. Aceste cursuri ne-au fost puse la dispozitie in mod gratuit pentru a ne cladi un viitor pe munca noastra.
Nicolae Andreea Cursant Manichiurist-pedichiurist
M-am inscris la acest curs pentru a avea o sansa in plus in gasirea unui loc de munca. Formatorul are materia foarte bine structurata si intotdeauna vine cu explicatii si materiale suplimentare.
Enache Catalina Cursant Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
Sunt multumita de modul in care ne preda doamna formator si de modul in care ne explica atunci cand punem in practica ceea ce am invatat!
Nechita Andreea Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
M-am inscris la acest curs deoarece consider ca in acest moment se gasesc mai mule joburi in acest domeniu, sporind sansele de angajare. Acest curs este foarte bine organizat si structurat de catre angajatii ASSD. Consider ca acest curs este foarte folositor pentru o viitoare cariera de succes.
Gheorghe Daniel Cursant Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
Acest curs este destul de interesant si foarte util. Doamna formator ne preda foarte bine cursul, atat teoretic, cat si practic. Cursul are un pret bun, putand fi parcurs de orice persoana.
Popescu Elena-Eliza Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Ma consider norocos ca am aflat despre acest centru de formare, sunt incantat de curs si de asemenea de site-ul creat special pentru noi cursantii, de panoul demonstrativ realizat in sala de curs. Cat despre activitatea practica, pe mine personal m-a condus catre angajatorul actual, in prezent fiind angajat la firma unde am facut practica.
Ciocarlea Ion Cursant Electrician exploatare medie si joasa tensiune
Din punctul meu de vedere cursul acesta este foarte bun pentru persoanele incepatoare deoarece programa este bine structurata, astfel incat fiecare sa inteleaga ceea ce are de facut. Formatorul este excelent, ne raspunde la orice intrebare si se implica activ in fiecare activitate desfasurata de noi.
Tomescu Caralina Cursant
Pe durata cursului am fost foarte multumita de explicatiile primite, toate temele au fost explicate de doamna formator si toate informatiile au fost parcurse fara probleme. Recomand tuturor de varsta mea dar si tinerilor sa participe la acest curs.
Alexandru Adriana Cursant Inspector resurse umane
Consider timpul petrecut la acest curs ca fiind un timp castigat suta la suta, este oportunitatea de a putea aplica ceea ce imi place si de a realiza proiectul de a lucra intr-un salon de infrumusetare.
Tuca Liliana Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Sunt foarte multumita de modul de predare si de organizare a acestui curs. In permanenta se intampla lucruri noi, interesante, cursul realizandu-se printr-o comunicare intensa, iar invatarea facandu-se in mod activ si continuu.
Bardareanu Angela Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Vizualizeaza autorizatie ANC
Vizualizeaza standard ocupational
Cine sunt clientii nostri?