Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună (A.E.V.B), în calitate de Beneficiar, anunță lansarea proiectului „ACTIV (Antreprenoriat, Creativitate și Tehnologie pentru Inițiative de Viitor) în regiunea SUD Muntenia”, proiect care are ca obiectiv principal sprijinirea antreprenoriatului în domeniul non-agricol, în zonele urbane din regiunea Sud-Muntenia și înființarea a 54 de întreprinderi START UP.
Grupul țintă vizat prin proiect este format din 600 de persoane, cu domiciliul sau reședința în regiuna Sud-Muntenia si face parte din categoriile: șomeri, persoane inactive, inclusiv studenți, dar și persoane care au un loc de muncă și doresc să înființeze o afacere. Pentru selectarea grupului țintă se vor organiza 20 seminarii de informare în orașele: Ploiești, Câmpina, Sinaia, Vălenii de Munte, Targoviște, Titu, Găești, Călărași, Oltenița, Fetești, Slobozia, Alexandria, Roșiorii de Vede, Câmpulung Muscel, Topoloveni, Giurgiu, Pitești, Curtea de Argeș, Mioveni, Bolintin Vale.
În cadrul seminariilor, participanții vor primi informații referitoare la programul de formare antreprenorială, criteriile de recrutare și selecție a grupului țintă, metodologia de selecție a planurilor de afaceri.
Din grupul țintă inițial de 600 de persoane, 450 persoane vor fi selectate și vor urma un curs de formare profesională în Competențe Antreprenoriale cu durata de 60 de ore și vor fi sprijinite în scrierea unor planuri de afaceri cu care vor participa la concursul pentru finanțarea afacerilor.
În urma concursului, se vor selecta 54 de planuri de afaceri, care vor primi fiecare finanțare în valoare de 33.300 de euro pentru dezvoltarea Start-Up-urilor.
Proiectul „ACTIV (Antreprenoriat, Creativitate și Tehnologie pentru Inițiative de Viitor) în regiunea SUD Muntenia” este implementat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova (Partener 1) și Mondo Consultanță SRL (Partener 2) și este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară nr. 3: Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană. Valoarea totală a proiectului este de 13,256,013, iar durata implementării este de 36 de luni, în perioada 10 ianuarie 2018 – 10 ianuarie 2020.

Grupul țintă al proiectului ACTIV este alcătuit din persoane fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
– au domiciliul sau reședința în mediul urban sau rural din regiunea Sud Muntenia, respectiv în cele 7 județe vizate de proiect: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman
– intenționează să deschidă o afacere în mediul urban

Categorii eligibile:
– șomeri
– persoane inactive – persoane între 18-64 de ani care nu se încadrează nici în populația ocupată și nici în cea aflată în șomaj
– persoane angajate
– studenți
– persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă – această categorie include și persoanele care desfășoară o activitate independentă – PFA, titulari ai întreprinderilor individuale și membrii întreprinderilor familiale Categorii ne-eligibile
– tinerii NEETS – persoane între 16-24 de ani care nu urmează nici o formă de învățământ și nici nu au loc de muncă.
Pensionarii pot face parte din grupul țintă în măsura în care pot fi încadrați într-una din categoriile eligibile.
Criterii de selecție
– motivarea și potențialul grad de implicare al membrilor grupului țintă în activitățile proiectului
– calitatea de șomer sau persoană inactivă/angajată, inclusiv persoană care desfășoară o activitate independentă
– domiciliul sau reședința în zona de implementare
– studii medii/liceu, cu sau fără diploma de bacalaureat Criterii eliminatorii
– persoana beneficiază de finanțare prin alte proiecte pentru servicii de tipul celor oferite în cadrul proiectului
– persoana a absolvit un curs de “Competențe antreprenoriale”
Dosar selecție
– formular de grup țintă
– declarația de consimtământ
– declarația privind evitarea dublei finantări
– declarația privind evitarea dublei certificări Documente
– copie CI/pașaport valabil
– copie certificate de naștere
– adeverință șomaj/angajat/student

Activități principale adresate grupului țintă:
– derularea programului de formare profesională în antreprenoriat
– organizarea concursului de planuri de afaceri în vederea selectării a 54 de idei finanțabile
– furnizarea serviciilor de consultanță și asistență pentru înființarea celor 54 de noi afaceri. Fiecare plan câștigător va fi finanțat cu o sumă de până la 33.300 de euro nerambursabili
– monitorizarea funcționării și dezvoltării celor 54 de start-up-ri înființate

Formularele de înscriere în grupul țintă pentru Jud. Dambovita, pot fi solicitate la adresa:

Date de contact:
Madalina Ionescu – Asistent selectare, recrutare, monitorizare grup tinta
jud. Dambovita
madalina.ionescu@cciph.ro
Mobil:0724 575 947
Tel.: 0244 517 422
Facebook: https://www.facebook.com/activinsudmuntenia/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *