Ocupatia Agent de curatenie cladiri si mijloace de transport presupune competente legate de desfasurarea activitatilor de curatenie in incinte – resedinte, birouri, sectoare industriale si administrative – si mijloace de transport. Competentele agentului de curatenie cladiri si mijloace de transport se refera la utilizarea sculelor si utilajelor cu actionare manuala, punerea in functiune, exploatarea si oprirea utilajelor cu actionare electro-mecanica si a celor actionate prin motoare cu ardere interna, conform instructiunilor de lucru, cu respectarea normelor de protectie a muncii si de prevenire si stingere a incendiilor specifice, in corelatie cu particularitatile spatiului de curatat si scopul urmarit.
Agentul de curatenie cladiri si mijloace de transport demonstreaza capacitati de verificare si intretinere a echipamentelor de lucru pentru mentinerea duratei de viata proiectate a acestora si protejarea suprafetelor de curatat in timpul derularii activitatilor. El dovedeste capacitati de pregatire a operatiilor de curatare, cu identificarea particularitatilor spatiilor de curatat, pregatirea acestora in vederea curatarii si selectarea utilajelor si produselor ce urmeaza a fi folosite, in corelatie cu natura murdariei, posibilitatea de inlaturare a acesteia si factorii care influenteaza procesul de curatare.
Agentul de curatenie cladiri si mijloace de transport demonstreaza de asemenea, competente fundamentale de comunicare la locul de munca si lucru in echipa si generale, referitoare la planificarea activitatii proprii, aplicarea normelor de protectie a muncii si prevenire si stingere a incendiilor, precum si a normelor igienico-sanitare pentru desfasurarea activitatilor in conditii de siguranta.
Competenţele agentului de curăţenie clădiri şi mijloace de transport se referă la:
- salubrizarea vagoanelor de cale ferata, cu executarea operatiilor specifice de vidanjare, curatare a spatiilor sanitare, a interiorului si exteriorului vagoanelor, in succesiunea presupusa de tipul salubrizarii efectuate;
- salubrizarea mijloacelor de transport rutier, cu efectuarea operatiilor de curatire a exteriorului si interiorului acestora;
- curatarea incintelor, cu aplicarea zilnica sau periodica a operatiilor de curatire in succesiunea prestabilita prin instructiunile de lucru, cu utilizarea solutiilor, materialelor si echipamentelor specifice in functie de tipul curateniei de efectuat;
- curatarea interioara a aeronavelor după sosirea din cursa, in corelatie cu graficul de zbor, precum si curatarea periodica generală a acestora, la cererea beneficiarilor
- Comunicarea la locul de munca
- Munca in echipa
- Aplicarea normelor de PM si PSI
- Aplicarea normelor igienico-sanitare
- Planificarea activitatii proprii
- Utilizarea sculelor si utilajelor cu actionare manuala
- Utilizarea utilajelor cu actionare electro-mecanica
- Utilizarea utilajelor actionate prin motoare cu ardere interna
- Intretinerea echipamentelor de lucru
- Pregatirea operatiei de curatare
- Salubrizarea vagoanelor de cale ferata
- Salubrizarea mijloacelor de transport rutiere
- Curatarea incintelor
- Curatarea interioara a aeronavelor
- Copie carte de identitate / buletin
- Copie certificat de nastere
- Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
- Copie act de studii
922 Numar persoane formate |
44 Numar cursuri organizate |
360 Total ore de curs |
IN CURAND
Pentru a obtine competentele asociate acestui curs de formare profesionala, centrul nostru de formare profesionala va ofera cel mai complet pachet de curs, ce va acoperi toate elementele prevazute de standardele ocupationale in vigoare.
Toate programele de formare organizate in cadrul centrului nostru combina o abordare teoretica cu una practica, pentru a asigura obtinerea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a activa in domeniu. Cursantii vor avea parte de o pregatire de inalta calitate ce le va permite odata cu finalizarea cursului sa ocupe un loc de munca conform cu calificarea obtinuta sau sa isi deschida propria afacere in domeniu.
Formatorii ce sustin acest curs sunt profesionisti in domeniu, specialisti cu un complex de cunostinte teoretice si o bogata experienta practica. Finalizarea acestui curs de calificare se va efectua pe baza unui examen, atat scris cat si practic, care va testa competentele cursantilor. In urma examenului, cursantii vor primi un certificat de calificare/absolvire emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, prin Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), recunoscut pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene.