Curs de initiere, Durata - 40 de ore, 20 de teorie, 20 de practica.

group of kids with teacher and tablet pc at school

Descriere ocupatie

Cursul are ca obiectiv ameliorarea pregătirii beneficiarilor pentru viata în societate şi sprijină obținerea, respectiv amplificarea competențelor sociale şi civile ale acestora. Scopul urmărit este de a creşte şansele de integrare socială şi socio-profesională a cursanților, prin dezvoltarea înțelegerii față de ceilalți, recunoaşterea interdepedențelor, acceptarea şi aplicarea regulilor, valorilor şi codurilor impuse de societate. Cu sprijinul atent al lectorului, cursanții trebuie sa deprindă controlul comportamental cerut de societate.

Competențele civice impun o implicare ce depăşeşte limitele relațiilor sociale obişnuite. Cursanții vor înțelege/ conștientiza ce le oferă şi ce le impune apartenența lor completă la viața societații. Ei vor învăța să recunoască şi să perpetueze moştenirea generațiilor anterioare şi să se pregătească să-şi exercite in mod conștient libertățile şi responsabilitățile lor cetățenești.Rolul lectorului este esențial în construirea/ dezvoltarea competențelor sociale şi civice la cursanți. Acesta îi va ajuta să înțeleagă problematica relațiilor sociale, le va da ocazia de a contextualiza şi va da un sens şi o structură informației. Obținerea şi evaluarea acestor competențe/aptitudini nu poate fi limitata de predare, ci reflectă un demers interdisciplinar şi transversal, pe parcursul intregului timp petrecut împreună.

Dincolo de cunoştințele teoretice fundamentale, se va lucra efectiv asupra competențelor şi abilităților indispensabile integrării cu succes în grup, comunitate, societate, în scopul de a dezvolta în cursanți determinarea de a-și cunoaște şi utiliza drepturile. De asemenea, se va sublinia în mod sistematic relația dintre acestea si responsabilități, precum şi obligația morală de manifestare a unui comportament social activ şi responsabil, prin participarea sistematică la luarea deciziilor şi la rezolvarea problemelor.

Competentele profesionale dobandite in urma cursului
  1. Respectarea regulilor de viata in comunitate

1.1 Conceptul de cultură

1.2 Diferente culturale;

1.3 Nationalitate,etnie,religie;

1.4 Toleranta fata de cei diferiti;

1.5 Valorizarea diferentelor;

1.6 Discriminarea și nondiscriminarea;

1.7 Violența și Non-violenta.

  1. Respectarea regulilor de viata in familie si grup

2.1 Reguli nescrise:

2.2 Reguli de politete si civilizatie, Traditie, Relatii de gen;

2.3 Identificarea rolului in familie si grup

2.4 Comunicarea

2.5 Relatiile de familie, rolul si ierarhia

2.6 Conflicte si metode de solutionare

 

  1. Cunoaştere, autocunoaştere

3.1 Cunoaşterea de sine, imaginea de sine

3.2 Metode de autocunoastere

3.3 Cunoasterea si evaluarea altor persoane

3.4 Pozitionarea în relațiile sociale

3.5 Stereotipurile si consecințele lor

  1. Respectarea regulilor sociale la locul de munca

4.1 Comunicarea in organizatie

4.2 Identificarea si acceptarea rolului in organizatie

4.3 Constientizarea si controlul comportamentului

4.4 Managementul conflictelor

4.5 Regulament de ordine interioara

4.6 Norme de securitate in munca

4.7 Responsabilitatea fata de sine si de ceilalti

5.Competențe civice

5.1 Constitutia Romaniei

5.2 Declarația drepturilor omului

5.3 Reguli fundamentale ale vieții democratice

5.4 Statul, Uniunea Europeană

5.5 Relația cu instituțiile

5.6 Noțiunea de responsabilitate legală si contractuală

5.7 Responsabilitatea civică

5.8 Declaratia obligatiilor omului

  • Copie carte de identitate / buletin
  • Copie certificat de nastere
  • Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
  • Copie act de studii

Vezi certificat de absolvire si supliment descriptiv
Statistici
55
Numar persoane formate
3
Numar cursuri organizate
90
Total ore de curs
Vezi galerie foto curs

IN CURAND

Vezi galerie video curs
Video 1Video 2Video 3
IN CURAND
IN CURAND
IN CURAND

Pentru a obtine competentele asociate acestui curs de formare profesionala, centrul nostru de formare profesionala va ofera cel mai complet pachet de curs, ce va acoperi toate elementele prevazute de standardele ocupationale in vigoare.

Toate programele de formare organizate in cadrul centrului nostru combina o abordare teoretica cu una practica, pentru a asigura obtinerea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a activa in domeniu. Cursantii vor avea parte de o pregatire de inalta calitate ce le va permite odata cu finalizarea cursului sa ocupe un loc de munca conform cu calificarea obtinuta sau sa isi deschida propria afacere in domeniu.

Formatorii ce sustin acest curs sunt profesionisti in domeniu, specialisti cu un complex de cunostinte teoretice si o bogata experienta practica. Finalizarea acestui curs de calificare se va efectua pe baza unui examen, atat scris cat si practic, care va testa competentele cursantilor. In urma examenului, cursantii vor primi un certificat de calificare/absolvire emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, prin Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), recunoscut pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene.

Clientii nostri spun ca…
M-am inscris la cursul de Ospatar deoarece imi place si prin intermediul cursului am mai multe sanse de a ma angaja. Cursul este foarte bun, chiar avem ce invata, iar formatorul ne ajuta foarte mult sa dobandim competente in aceasta meserie.
Petrescu Alin Cursant Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
In urma parcurgerii cursului doresc sa mentionez ca mi-au fost furnizate informatiile de care am avut nevoie , dar si explicatii pentru solutionarea anumitor probleme legate de resursele umane.
Alexandru Raluca Cursant Inspector resurse umane
Cursul corespunde cu exactitate meseriei pe care eu o practic deja. Am gasit in plus sansa de a pune notiunile teoretice si practice in ordine de la A la Z si de a nu pierde nici un aspect esential.
Panaitescu Florin Cursant Mecanic auto
Pe toata perioada cursului am fost multumita de informatiile primite si recomnad cu incredere ASSD tuturor doritorilor – Multumesc doamnei formator!
Lazar Tatiana Cursant Inspector resurse umane
M-am inscris la cursul de ospatar pentru a-mi gasi un loc de munca. Cursul este foarte bine organizat de catre ASSD. La curs facem atat teorie cat si practica. Formatorul imi place, pentru ca ne explica foarte bine. Recomand tuturor celor carora le place aceasta meserie sa vina sa se inscrie cu foarte mare incredere, pentru ca au ce ...
Curea Simona Cursant Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
Sunt multumita de acest curs, unde facem foarte multa practica si invatam mereu lucruri noi de la doamna formator. Il recomand tuturor celor care doresc sa isi faca o meserie in acest domeniu.
Coman Bineata Andra Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Am venit la cursul de Mecanic Auto din dorinta de a acumula cat mai multe informatii teoretice si practice. Sunt foarte multumit ca ni se prezinta informatii de baza si principii aplicabile la orice tipuri de autoturisme si subansamble si putem beneficia totodata de documente pe care altfel am fi cheltuit foarte mult.
Toma Cristian Cursant Mecanic auto
Imi place aceasta „scoala”, este drumul cel mai scurt intre talent si realizare profesionala.
Dragomir Gabriela Cursant Manichiurist-pedichiurist
Doresc sa precizez faptul ca la acest curs am avut foarte multe de invatat, de aceea vreau sa multumesc tuturor (echipei ASSD si formatorului). Va voi recomanda cu incredere tuturor doritorilor.
Lazar Florentina Cursant Inspector resurse umane
La cursul de Frizer Coafor Manichiurist Pedichiuist am invatat foarte multe lucruri pe care nu le stiam. Imi place aceasta ocupatie si mi-as dori foarte mult sa o practic dupa terminarea cursului. Il recomand cu multa placere si altor persoane.
Gheorghe Lorena Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Am ramas placut impresionata de buna desfasurare a cursurilor gratuite oferite de ASSD. De obicei pentru a primi ceva bun si de calitate trebuie sa platesti pentru acel lucru. Aceste cursuri ne-au fost puse la dispozitie in mod gratuit pentru a ne cladi un viitor pe munca noastra.
Nicolae Andreea Cursant Manichiurist-pedichiurist
M-am inscris la acest curs pentru a avea o sansa in plus in gasirea unui loc de munca. Formatorul are materia foarte bine structurata si intotdeauna vine cu explicatii si materiale suplimentare.
Enache Catalina Cursant Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
Sunt multumita de modul in care ne preda doamna formator si de modul in care ne explica atunci cand punem in practica ceea ce am invatat!
Nechita Andreea Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
M-am inscris la acest curs deoarece consider ca in acest moment se gasesc mai mule joburi in acest domeniu, sporind sansele de angajare. Acest curs este foarte bine organizat si structurat de catre angajatii ASSD. Consider ca acest curs este foarte folositor pentru o viitoare cariera de succes.
Gheorghe Daniel Cursant Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
Acest curs este destul de interesant si foarte util. Doamna formator ne preda foarte bine cursul, atat teoretic, cat si practic. Cursul are un pret bun, putand fi parcurs de orice persoana.
Popescu Elena-Eliza Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Ma consider norocos ca am aflat despre acest centru de formare, sunt incantat de curs si de asemenea de site-ul creat special pentru noi cursantii, de panoul demonstrativ realizat in sala de curs. Cat despre activitatea practica, pe mine personal m-a condus catre angajatorul actual, in prezent fiind angajat la firma unde am facut practica.
Ciocarlea Ion Cursant Electrician exploatare medie si joasa tensiune
Din punctul meu de vedere cursul acesta este foarte bun pentru persoanele incepatoare deoarece programa este bine structurata, astfel incat fiecare sa inteleaga ceea ce are de facut. Formatorul este excelent, ne raspunde la orice intrebare si se implica activ in fiecare activitate desfasurata de noi.
Tomescu Caralina Cursant
Pe durata cursului am fost foarte multumita de explicatiile primite, toate temele au fost explicate de doamna formator si toate informatiile au fost parcurse fara probleme. Recomand tuturor de varsta mea dar si tinerilor sa participe la acest curs.
Alexandru Adriana Cursant Inspector resurse umane
Consider timpul petrecut la acest curs ca fiind un timp castigat suta la suta, este oportunitatea de a putea aplica ceea ce imi place si de a realiza proiectul de a lucra intr-un salon de infrumusetare.
Tuca Liliana Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Sunt foarte multumita de modul de predare si de organizare a acestui curs. In permanenta se intampla lucruri noi, interesante, cursul realizandu-se printr-o comunicare intensa, iar invatarea facandu-se in mod activ si continuu.
Bardareanu Angela Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Vizualizeaza autorizatie ANC
Vizualizeaza standard ocupational

 

Cine sunt clientii nostri?