Confectionerul asamblor articole din textile asigura asamblarea semifabricatelor, urmarind procesul tehnologic pana la executarea finala a produsului. Pentru executarea unui produs sunt necesare utilaje semiautomate si automate. Munca sa cere o deosebita atentie si indemanare, precum si o acuratete maxima necesara realizarii detaliilor. De calitatea activitatii sale depinde executarea corecta a confectionarii. Confectionerul asamblor lucreaza in echipa, comunica interactiv la locul de munca, participand in mod constructiv la discutii pe teme profesionale, isi planifica activitatea si respecta normele NPM si PSI.
Competentele specifice acestei ocupatii sunt: efectuarea operatiei de croire, efectuarea operatiei de confectionare, controlul calitativ al operatiei de confectionare, mentinerea si intretinerea utilajului, finisarea si pregatirea produsului pentru depozitare si ambalarea produsului. Confectionerul asamblor articole din textile va cunoaste: proceduri specifice de croire si confectionare, modalitati de ambalare, pliere si etichetare, tipuri de utilaje, modul de folosire al dispozitivelor specifice, etape de lucru si norme de timp alocate fiecareia.
- Organizarea activitatii proprii
- Aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca, pentru situatii de urgenta si pentru protectia mediului
- Croirea materialelor textile
- Confectionarea articolelor din textile
- Controlul calitativ al operatiei de confectionare
- Realizarea tratamentului umidotermic al materialelor si produselor textile
- Sortarea, etichetarea si ambalarea produselor textile
- Intretinerea utilajelor din industria confectiilor
- Copie carte de identitate / buletin
- Copie certificat de nastere
- Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
- Copie act de studii
1724 Numar persoane formate |
144 Numar cursuri organizate |
360 Total ore de curs |
Pentru a obtine competentele asociate acestui curs de formare profesionala, centrul nostru de formare profesionala va ofera cel mai complet pachet de curs, ce va acoperi toate elementele prevazute de standardele ocupationale in vigoare.
Toate programele de formare organizate in cadrul centrului nostru combina o abordare teoretica cu unapractica, pentru a asigura obtinerea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a activa in domeniu. Cursantii vor avea parte de o pregatire de inalta calitate ce le va permite odata cu finalizarea cursului saocupe un loc de munca conform cu calificarea obtinuta sau sa isi deschida propria afacere in domeniu.
Formatorii ce sustin acest curs sunt profesionisti in domeniu, specialisti cu un complex de cunostinte teoretice si o bogata experienta practica. Finalizarea acestui curs de calificare se va efectua pe baza unui examen, atat scris cat si practic, care va testa competentele cursantilor. In urma examenului, cursantii vor primi un certificat de calificare/absolvire emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, prin Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), recunoscut pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene.