Ocupatia se aplicã lucrãtorilor care îsi desfãsoarã activitatea în unitãtile cu profil alimentar specializate în fabricarea diferitelor tipuri de mezeluri.
Ocupatia presupune o sferã largã de competente, având în vedere gama variatã a preparatelor din carne cu tehnologii similare pe grupe mari de preparate si în acelasi timp specifice pentru fiecare tip de sortiment în parte.
Fabricarea preparatelor din carne implicã utilizarea de instalatii si utilaje cu caracteristici si parametrii de functionare specifici varietãtii sortimentelor de preparate. De aceea, pe lângã competentele de productie privind tehnologia generalã si specificã de fabricatie a diferitelor tipuri de sortimente, ocupatia implicã si capacitatea de exploatare si utilizare a instalatiilor si utilajelor pentru toate operatiile si fazele de prelucrare.
Prelucrarea preparatelor din carne implicã o atentie deosebitã privind calitatea produselor si respectarea standardelor specifice în domeniu.
Respectarea normelor igienico-sanitare, a normelor de protectie a mediului si a normelor de protectia muncii si P.S.I. reprezintã conditii esentiale de-a lungul tuturor operatiilor si fazelor de prelucrare.
Activitatea de organizare ca si o bunã comunicare la locul de muncã contribuie la buna desfãsurare a tuturor proceselor de prelucrare specifice acestei ocupatii.
Ocupatia presupune si o bunã rezistentã la conditiile de lucru relativ dificile: conditii de umiditate, temperaturã relativ scãzutã, lucrul în picioare, zgomot.
- Comunicarea interactivă la locul de muncă
- Lucrul în echipă
- Aplicarea normelor igienico – sanitar – veterinare şi de protecţie a mediului
- Aplicarea NPM şi NPSI
- Aplicarea tratamentelor speciale unor preparate din carne
- Asigurarea calităţii preparatelor din carne
- Conservarea – maturarea materiilor prime
- Întreţinerea curentă a instalaţiilor şi echipamentelor de fabricare a preparatelor din carne
- Manipularea şi depozitarea materiilor prime şi a preparatelor din carne
- Pregătirea pentru comercializare a preparatelor din carne
- Prepararea specialităţilor din carne
- Prepararea umpluturilor pentru semifabricatele în membrană
- Realizarea semifabricatelor în membrană
- Recepţionarea materiilor prime şi auxiliare la locul de muncă
- Copie carte de identitate / buletin
- Copie certificat de nastere
- Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
- Copie act de studii
64 Numar persoane formate |
3 Numar cursuri organizate |
120 Total ore de curs |
IN CURAND
Pentru a obtine competentele asociate acestui curs de formare profesionala, centrul nostru de formare profesionala va ofera cel mai complet pachet de curs, ce va acoperi toate elementele prevazute de standardele ocupationale in vigoare.
Toate programele de formare organizate in cadrul centrului nostru combina o abordare teoretica cu una practica, pentru a asigura obtinerea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a activa in domeniu. Cursantii vor avea parte de o pregatire de inalta calitate ce le va permite odata cu finalizarea cursului sa ocupe un loc de munca conform cu calificarea obtinuta sau sa isi deschida propria afacere in domeniu.
Formatorii ce sustin acest curs sunt profesionisti in domeniu, specialisti cu un complex de cunostinte teoretice si o bogata experienta practica. Finalizarea acestui curs de calificare se va efectua pe baza unui examen, atat scris cat si practic, care va testa competentele cursantilor. In urma examenului, cursantii vor primi un certificat de calificare/absolvire emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, prin Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), recunoscut pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene.