Curs de calificare, Durata 720 ore, Cod NC 5123.2.1.

Descriere ocupatie

Ospatarul (chelnerul) asigura servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, intr-un local de alimentatie publica. Serveste la cererea consumatorilor preparate culinare, bauturi si alte produse comestibile. Obiectivul minimal pe care-l urmareste este satisfacerea momentana a consumatorului, iar obiectivul maximal este sa-l convinga pe acesta ca, de fiecare data cand va reveni, va avea aceleasi satisfactii. Efectul astfel obtinut se va materializa in planul ridicat al incasarilor, in afluxul consumatorilor. Serviciul propriu-zis consta in primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, daca este cunoscut, informarea lor sugestiva, verbala si prin lista).

In urma participarii la cursul de lucrator finisor pentru constructii veti acumula urmatoarele cunostinte teoretice:
– Terminologia de specialitate;
– Retete de fabricatie si procese tehnologice;
– Raporturile ierarhice si functionale ale echipei;
– Norme de securitatea si sanatate in munca si PSI specifice activitatii;
– Caracteristicile toxice, inflamabile si explozibile ale materialelor utilizate;
– Masuri de acordare a primului ajutor;
– Norme de igiena si siguranta alimentelor in domeniul alimentatiei publice;
– Modul de curatare si de aranjare a veselei si echipamentelor;
– Tipuri de serviciu (servire la masa, banchete si mese festive);
– Tipuri de mise-en-place;
– Tehnici de executare a aranjamentelor si decoratiunilor florale;
– Modul de intocmire a notelor de plata;
– Modul de prezentare a notei de plata si de incasare a contravalorii acestei;
– Modul de debarasare a obiectelor de inventar folosite;
– Sa prezint continutul listei menu;
– Compozitia si modul de preparare a felurilor de mancare din lista;
– Sa asortez bauturile cu diverse feluri de mancare;
– Tehnici de servire a produselor culinare si a bauturilor;
– Modul de intretinere a suprafetei de servire.

In urma participarii la cursul de lucrator finisor pentru constructii veti deprinde urmatoarele competente practice:
– Sa transmiteti si sa primiti informatii utilizand terminologi specifica;
– Sa efectuati munca in echipa cu sprijinirea si respectarea drepturilor celorlalti colegi;
– Sa aplicati si sa respectati normele SSM si PSI;
– Sa acordati primul ajutor;
– Sa va mentineti sanatatea si igiena personala conform normelor de igiena si a regulamentelor interne;
– Sa mentineti un mediu de lucru sigur pentru clienti si personal;
– Sa aplicati si sa respectati normele de igiena si de siguranta alimentelor;
– Sa efectuati lucrari de curatire a locului de munca, aranjamente si decoratiuni florale;
– Sa verificati si pregatiti mobilierul, echipamentul si obiectele de inventar pentru servire;
– Sa aranjati salonul (mise – en -place);
– Sa intocmiti nota de plata corespunzator comenzii clientului;
– Sa incasati contravaloarea serviciilor oferite;
– Sa debarasati obiectele de inventar;
– Sa rearanjati suprafata de servire;
– Sa intampinati clientii cu politete;
– Sa asistati clientii si faceti recomandari privind formularea comenzii;
– Sa recomandati bautura potrivita felului de mancare comandat;
– Sa intocmiti si sa transmiteti corect si cu promptitudine comanda;
– Sa serviti preparatele culinare conform tehnicilor de servire;
– Sa serviti bauturile alcoolice si nealcoolice la temperatura adecvata sau solicitata de client;
– Sa mentineti permanent suprafata de servire curata, ordonata si fara resturi, deranjand cat mai putin clientii.

Unitati de competenta cheie
  1. Comunicare şi numeraţie
  2. Utilizarea calculatorului şi prelucrarea informaţiei
  3. Comunicare în limba străină
  4. Asigurarea calităţii
  5. Dezvoltare personală
  6. Igiena şi securitatea muncii
  7. Lucrul în echipă
Unitati de competenta generale
  1. Organizarea activităţii unităţilor de alimentaţie şi turism
  2. Promovarea produselor şi serviciilor
  3. Psihologia consumatorului
  4. Evidenţa operativă
Unitati de competenta cheie
  1. Servirea preparatelor
  2. Servirea băuturilor
  3. Alcătuirea meniurilor
  4. Comportament profesional
  • Copie carte de identitate / buletin
  • Copie certificat de nastere
  • Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
  • Copie act de studii

Vezi certificat de calificare si supliment descriptiv
Statistici
838
Numar persoane formate
48
Numar cursuri organizate
720
Total ore de curs
Vezi galerie foto curs
Vezi galerie video curs
Video 1Video 2Video 3
IN CURAND

Pentru a obtine competentele asociate acestui curs de formare profesionala, centrul nostru de formare profesionala va ofera cel mai complet pachet de curs, ce va acoperi toate elementele prevazute de standardele ocupationale in vigoare.

Toate programele de formare organizate in cadrul centrului nostru combina o abordare teoretica cu una practica, pentru a asigura obtinerea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a activa in domeniu. Cursantii vor avea parte de o pregatire de inalta calitate ce le va permite odata cu finalizarea cursului sa ocupe un loc de munca conform cu calificarea obtinuta sau sa isi deschida propria afacere in domeniu.

Formatorii ce sustin acest curs sunt profesionisti in domeniu, specialisti cu un complex de cunostinte teoretice si o bogata experienta practica. Finalizarea acestui curs de calificare se va efectua pe baza unui examen, atat scris cat si practic, care va testa competentele cursantilor. In urma examenului, cursantii vor primi un certificat de calificare/absolvire emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, prin Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), recunoscut pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene.

Clientii nostri spun ca…
M-am inscris la cursul de Ospatar deoarece imi place si prin intermediul cursului am mai multe sanse de a ma angaja. Cursul este foarte bun, chiar avem ce invata, iar formatorul ne ajuta foarte mult sa dobandim competente in aceasta meserie.
Petrescu Alin Cursant Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
In urma parcurgerii cursului doresc sa mentionez ca mi-au fost furnizate informatiile de care am avut nevoie , dar si explicatii pentru solutionarea anumitor probleme legate de resursele umane.
Alexandru Raluca Cursant Inspector resurse umane
Cursul corespunde cu exactitate meseriei pe care eu o practic deja. Am gasit in plus sansa de a pune notiunile teoretice si practice in ordine de la A la Z si de a nu pierde nici un aspect esential.
Panaitescu Florin Cursant Mecanic auto
Pe toata perioada cursului am fost multumita de informatiile primite si recomnad cu incredere ASSD tuturor doritorilor – Multumesc doamnei formator!
Lazar Tatiana Cursant Inspector resurse umane
M-am inscris la cursul de ospatar pentru a-mi gasi un loc de munca. Cursul este foarte bine organizat de catre ASSD. La curs facem atat teorie cat si practica. Formatorul imi place, pentru ca ne explica foarte bine. Recomand tuturor celor carora le place aceasta meserie sa vina sa se inscrie cu foarte mare incredere, pentru ca au ce ...
Curea Simona Cursant Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
Sunt multumita de acest curs, unde facem foarte multa practica si invatam mereu lucruri noi de la doamna formator. Il recomand tuturor celor care doresc sa isi faca o meserie in acest domeniu.
Coman Bineata Andra Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Am venit la cursul de Mecanic Auto din dorinta de a acumula cat mai multe informatii teoretice si practice. Sunt foarte multumit ca ni se prezinta informatii de baza si principii aplicabile la orice tipuri de autoturisme si subansamble si putem beneficia totodata de documente pe care altfel am fi cheltuit foarte mult.
Toma Cristian Cursant Mecanic auto
Imi place aceasta „scoala”, este drumul cel mai scurt intre talent si realizare profesionala.
Dragomir Gabriela Cursant Manichiurist-pedichiurist
Doresc sa precizez faptul ca la acest curs am avut foarte multe de invatat, de aceea vreau sa multumesc tuturor (echipei ASSD si formatorului). Va voi recomanda cu incredere tuturor doritorilor.
Lazar Florentina Cursant Inspector resurse umane
La cursul de Frizer Coafor Manichiurist Pedichiuist am invatat foarte multe lucruri pe care nu le stiam. Imi place aceasta ocupatie si mi-as dori foarte mult sa o practic dupa terminarea cursului. Il recomand cu multa placere si altor persoane.
Gheorghe Lorena Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Am ramas placut impresionata de buna desfasurare a cursurilor gratuite oferite de ASSD. De obicei pentru a primi ceva bun si de calitate trebuie sa platesti pentru acel lucru. Aceste cursuri ne-au fost puse la dispozitie in mod gratuit pentru a ne cladi un viitor pe munca noastra.
Nicolae Andreea Cursant Manichiurist-pedichiurist
M-am inscris la acest curs pentru a avea o sansa in plus in gasirea unui loc de munca. Formatorul are materia foarte bine structurata si intotdeauna vine cu explicatii si materiale suplimentare.
Enache Catalina Cursant Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
Sunt multumita de modul in care ne preda doamna formator si de modul in care ne explica atunci cand punem in practica ceea ce am invatat!
Nechita Andreea Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
M-am inscris la acest curs deoarece consider ca in acest moment se gasesc mai mule joburi in acest domeniu, sporind sansele de angajare. Acest curs este foarte bine organizat si structurat de catre angajatii ASSD. Consider ca acest curs este foarte folositor pentru o viitoare cariera de succes.
Gheorghe Daniel Cursant Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
Acest curs este destul de interesant si foarte util. Doamna formator ne preda foarte bine cursul, atat teoretic, cat si practic. Cursul are un pret bun, putand fi parcurs de orice persoana.
Popescu Elena-Eliza Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Ma consider norocos ca am aflat despre acest centru de formare, sunt incantat de curs si de asemenea de site-ul creat special pentru noi cursantii, de panoul demonstrativ realizat in sala de curs. Cat despre activitatea practica, pe mine personal m-a condus catre angajatorul actual, in prezent fiind angajat la firma unde am facut practica.
Ciocarlea Ion Cursant Electrician exploatare medie si joasa tensiune
Din punctul meu de vedere cursul acesta este foarte bun pentru persoanele incepatoare deoarece programa este bine structurata, astfel incat fiecare sa inteleaga ceea ce are de facut. Formatorul este excelent, ne raspunde la orice intrebare si se implica activ in fiecare activitate desfasurata de noi.
Tomescu Caralina Cursant
Pe durata cursului am fost foarte multumita de explicatiile primite, toate temele au fost explicate de doamna formator si toate informatiile au fost parcurse fara probleme. Recomand tuturor de varsta mea dar si tinerilor sa participe la acest curs.
Alexandru Adriana Cursant Inspector resurse umane
Consider timpul petrecut la acest curs ca fiind un timp castigat suta la suta, este oportunitatea de a putea aplica ceea ce imi place si de a realiza proiectul de a lucra intr-un salon de infrumusetare.
Tuca Liliana Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Sunt foarte multumita de modul de predare si de organizare a acestui curs. In permanenta se intampla lucruri noi, interesante, cursul realizandu-se printr-o comunicare intensa, iar invatarea facandu-se in mod activ si continuu.
Bardareanu Angela Cursant Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
Vizualizeaza autorizatie ANC
Vizualizeaza standard ocupational
Cine sunt clientii nostri?