Galvanizatorul asigura realizarea operatiilor de protectie a metalelor prin acoperiri galvanice (metalice) dupa o prealabila pregatire a suprafetelor metalice prin cateva operatii (prelucrare, degresare, decapare mecanica a suprafetelor etc.).
Munca galvanizatorului consta in aplicarea de straturi metalice pe diferite produse.
Obligatiile galvanizatorului includ: pregatirea diferitelor bai electrolitice, tratarea suprafetelor de metal prin degresare, decapare, fosfatare, acoperire cu crom, cupru, cadmiu, nichel, zinc, argint, aur, prin polizare electrolitica, acoperire anodica, acoperirea metalelor si suprafetelor din plastic si prin ajustarea unitatilor galvanizate.
Munca galvanizatorului se desfasoara de obicei in diferite medii ale atelierelor de galvanizat, la temperaturi inalte si cu expunere la substante chimice, zgomot si praf.
Cel mai des folosite instrumente si echipamente sunt urmatoarele: seturi pentru placare electrolitica, bazine de scufundare, unelte de galvanizare si alte instrumente manuale. Materialele de procesat sunt substantele chimice care contin metale.
Pe langa pregatirea in domeniu, pentru a practica meseria de galvanizator aveti nevoie si de dexteritate manuala, conditie fizica buna si simtul disciplinei.
Unitati de competenta cheie
Aplicarea NPM si NPSI
Comunicarea interactiva la locul de munca
Efectuarea muncii in echipa
Unitati de competenta generale
Dezvoltarea profesionala
Intocmirea documentelor de evidenta si de raportare a activitatii
Planificarea activitatii proprii si organizarea locului de munca
Unitati de competenta specifice
Aprovizionarea locului de munca cu materiale, semifabricate, SDV-uri
Asigurarea functionarii instalatiei de galvanizare, a instalatiilor si echipamentelor anexe
Controlul semifabricatelor si pieselor prelucrate
Decaparea suprafetelor metalice
Degresarea suprafetelor metalice
Lustruirea chimica a suprafetelor metalice
Pregatirea mecanica a suprafetelor metalice
Pregatirea si controlul solutiilor de prelucrare chimica si a electrolitilor
Realizarea acoperirilor metalice / galvanice
Stabilirea etapelor procesului de realizare a operatiilor de acoperiri metalice (galvanizare)
- Copie carte de identitate / buletin
- Copie certificat de nastere
- Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
- Copie act de studii
0 Numar persoane formate |
0 Numar cursuri organizate |
0 Numar total de ore de curs |
IN CURAND
Pentru a obtine competentele asociate acestui curs de formare profesionala, centrul nostru de formare profesionala va ofera cel mai complet pachet de curs, ce va acoperi toate elementele prevazute de standardele ocupationale in vigoare.
Toate programele de formare organizate in cadrul centrului nostru combina o abordare teoretica cu una practica, pentru a asigura obtinerea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a activa in domeniu. Cursantii vor avea parte de o pregatire de inalta calitate ce le va permite odata cu finalizarea cursului sa ocupe un loc de munca conform cu calificarea obtinuta sau sa isi deschida propria afacere in domeniu.
Formatorii ce sustin acest curs sunt profesionisti in domeniu, specialisti cu un complex de cunostinte teoretice si o bogata experienta practica. Finalizarea acestui curs de calificare se va efectua pe baza unui examen, atat scris cat si practic, care va testa competentele cursantilor. In urma examenului, cursantii vor primi un certificat de calificare/absolvire emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, prin Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), recunoscut pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene.