Electricianul de exploatare medie şi joasă tensiune este calificarea necesara pentru a putea realiza, monta şi pune în funcţiune echipamentele şi instalaţiile electrice de joasă şi medie tensiune, de lumină şi de forţă, precum şi pentru a exploata, întreţine şi executa lucrările de reparaţii specifice acestor echipamente şi instalaţii.
Electricianul de exploatare medie şi joasă tensiune este o calificarea specifica sectorului industrial, insa se poate regasi in cadrul oricaror societati comerciale unde exista instalatii electrice de medie si joasa tensiune.
Cursul este structurat astfel incat sa permita tuturor participantilor dobandirea competentelor de baza specifice domeniului electric, precum si a competentelor specifice necesare pentru efectuarea diferitelor tipuri de lucrari.
Ocupatia de electrician exploatare medie si joasa tensiune presupune o paleta foarte mare de activitati: supravegehere, intretinere, reglare, reparare, executare de manevre, montare si control a instalatiilor si echipamentelor electrice.
Calificarea de electrician exploatare medie si joasa tensiune iti permite sa-ti intemeiezi o firma proprie, poti fi angajat ca electrician al unei firme sau poti sa lucrezi in cadrul unei companii de electricitate specializata in servicii electrice. Datorita domeniului in care isi desfasoara activitatea electricianul poarta pe timpul efectuarii lucrarilor un echipament de protectie: pantaloni de protectie, manusi de protectie izolante, cizme de protectie izolante, ochelari contra praf, ochelari anti-scanteie (electrica) etc.
In cadrul activitatii sale un electrician lucreaza cu:
- Masini electrice: rotative de curent continuu si curent alternativ (asincrone si sincrone), transformatoare;
- Aparate electrice de joasa/medie tensiune: de comutare (manuala si automata), de comanda (manuala si automata), de reglare, de protecţie, de semnalizare, pentru automatizari;
- Instalatii electrice de joasa/medie tensiune: de iluminat, de prize, de forta, de curenţi slabi (semnalizare, avertizare, iluminat), de ameliorare a factorului de putere, de redresare şi acumulatoare.
- Comunicare şi numeraţie
- Utilizarea calculatorului şi prelucrarea informaţiei
- Comunicare în limba modernă
- Asigurarea calitatii
- Dezvoltare personală în scopul obţinerii performantei
- Igiena si securitatea muncii
- Lucrul in echipa
- Montarea şi utilizarea aparatelor electrice de joasă tensiune
- Montarea şi utilizarea maşinilor electrice
- Utilizarea instalaţiilor electrice de joasă tensiune
- Întreţinerea maşinilor, aparatelor şi instalaţiilor electrice de joasă tensiune
- Realizarea circuitelor electronice din instalaţiile electrice
- Realizarea instalaţiilor pentru alimen-tarea maşinilor electrice
- Copie carte de identitate / buletin
- Copie certificat de nastere
- Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
- Copie act de studii
1155 Numar persoane formate |
75 Numar cursuri organizate |
720 Total ore de curs |
Pentru a obtine competentele asociate acestui curs de formare profesionala, centrul nostru de formare profesionala va ofera cel mai complet pachet de curs, ce va acoperi toate elementele prevazute de standardele ocupationale in vigoare.
Toate programele de formare organizate in cadrul centrului nostru combina o abordare teoretica cu una practica, pentru a asigura obtinerea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a activa in domeniu. Cursantii vor avea parte de o pregatire de inalta calitate ce le va permite odata cu finalizarea cursului sa ocupe un loc de munca conform cu calificarea obtinuta sau sa isi deschida propria afacere in domeniu.
Formatorii ce sustin acest curs sunt profesionisti in domeniu, specialisti cu un complex de cunostinte teoretice si o bogata experienta practica. Finalizarea acestui curs de calificare se va efectua pe baza unui examen, atat scris cat si practic, care va testa competentele cursantilor. In urma examenului, cursantii vor primi un certificat de calificare/absolvire emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, prin Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), recunoscut pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene.